JOS VAN DER LANS - BOEKDETAILS
Titel: 25 jaar BO1 Nieuwsbrief
Subtitel
Auteur(s): Jos van der Lans, Nico Papineau Salm en Hans van de Veen (red.)
ISBN:
Prijs: € 6,00
Uitgave: Eigen beheer
Datum: november 2022
44 pagina's
Inhoud:
Tussen 1997 en 2022 was ik redacteur van de BO1 Nieuwsbrief: het huisblad van onze Vereniging van Eigenaren. BO1 staat voor het eerste blok op het Borneo-eiland in het Oostelijk Havengebied, dat inmiddels meer dan een kwart eeuw geleden als collectief project door onszelf is ontwikkeld.
In die 25 jaar maakte ik, samen met mijn een paar buren, honderd nummers van de BO1 Nieuwsbrief. Elk nummer bestond uit acht pagina’s bestonden en waar al het vermeldenswaardige buren- en buurtnieuws een plek vond. De BO1 Nieuwsbrief zag er altijd piekfijn uit, dankzij de vormgeving van Janneke Schenk die met Erik van Rosmalen vanaf het begin een bedrijfsruimte heeft in ons wooncomplex.

Na honderd nummers ben ik er mee gestopt en aangezien niemand het stokje overnam, kwam daarmee een einde aan toch wel een bijzonder buurtblaadje. Ter gelegenheid van het verschijnen van het laatste nummer hebben we een 44 pagina’s tellende overdruk gemaakt van de leukste, informatiefste en meest bijzondere artikelen die in een kwart eeuw in de BO1 Nieuwsbrief een plek hebben gevonden.

Download de bundel hier.

Bestellen/info
cover marktwerking voorbij De Key 150 jaar cover DEcentraal Sociaal doe-het-zelven cover Eropaf Buurtcooperatie Oostelijk Havengebied verhalen over de 3D's Amargi Canon Sociaal Werk Beter Buren Coördinatie Goede Gieren Broodfonds Wikidstad Tolhuistuin Sociale vraagstukken Stichting Eropaf De Groene Amsterdammer Manifest Jaren Zeventig