JOS VAN DER LANS - BOEKDETAILS
Titel: Nabij is beter II
Subtitel Over het inlossen van de beloften van de decentralisaties
Auteur(s): Pieter Hilhorst en Jos van der Lans
ISBN:
Prijs: € 0,00
Uitgave: KING / VNG
Datum: januari-2016
52 pagina's  geïllustreerd
Inhoud:
De drie decentralisaties van zorg, werk en jeugd die per 1 januari 2015 een historisch feit werden, dragen grote beloftes met zich mee. Ze beloven vernieuwing van het sociale domein, vernieuwing van de wijze waar op het georganiseerd is en vernieuwing van de rol die burgers erin spelen. In de essaybundel Nabij is beter onderzochten Pieter Hilhorst en Jos van der Lans de dilemma’s van de decentralisaties en kondigden zij aan op zoek te gaan naar verhalen die de grote beloftes van de decentralisaties dichter bij de werkelijkheid kunnen brengen.

Nabij is beter II is daar het resultaat van. Zij ordenen hun bevindingen rond vragen als: lukt het de leefwereld centraal te stellen, komt er maatwerk tot stand en verandert de systeemwereld mee. Hilhorst en Van der Lans komen met rake observaties, die laten zien dat de werkelijkheid die we achter ons willen laten, zich niet zomaar gewonnen geeft. Zij bekritiseren de onvolkomenheden in het beleid, maar daarmee wijzen ze meteen de weg om deze te boven te komen.

Nabij is beter II daagt iedereen uit die bij de nieuwe organisatie van het sociale domein is betrokken; niet alleen om scherp te blijven, maar vooral om met lef en creativiteit nieuwe stappen op de ingeslagen weg te zetten.

Download de tekst hier.
Bestellen/info
  Tekening: Milo
cover marktwerking voorbij De Key 150 jaar cover DEcentraal Sociaal doe-het-zelven cover Eropaf Buurtcooperatie Oostelijk Havengebied verhalen over de 3D's Amargi Canon Sociaal Werk Beter Buren Coördinatie Goede Gieren Broodfonds Wikidstad Tolhuistuin Sociale vraagstukken Stichting Eropaf De Groene Amsterdammer Manifest Jaren Zeventig