JOS VAN DER LANS - BOEKDETAILS
Titel: Nabij is beter
Subtitel Essays over de beloften van de 3 decentralisaties.
Auteur(s): Pieter Hilhorst en Jos van der Lans
ISBN:
Prijs: € 0,00
Uitgave: KING/VNG
Datum: januari-2015
48 pagina's  geïllustreerd
Contact: info@kinggemeenten.nl
Inhoud:
#nabijheid, #integraal, #anti-bureaucratisch, #burgerkracht, #eigenkracht, #eigenaarschap, #generalistisch, #preventief, #leefwereld, #integralekosten- baten-analyse ? de drie decentralisaties van zorg, werk en jeugd hebben nog voor ze op 1 januari 2015 een historisch feit waren al een heel nieuw vocabulaire opgeleverd. Het zijn woorden die vrijwel zonder uitzondering vernieuwing beloven. Vernieuwing van het sociaal domein, vernieuwing van de wijze waar op het georganiseerd is, vernieuwing van de rol die burgers erin spelen. Ze bieden de onderbouwing van de titel van deze brochure: Nabij is beter.

Pieter Hilhorst en Jos van der Lans zijn de afgelopen jaren ambassadeurs van deze drang tot verandering geweest. Maar niet alles verloopt altijd zoals de bedoeling was. In drie essays, die eerder in De Groene Amsterdammer verschenen, gaan zij op zoek naar de dilemma?s van de decentralisaties. Dat doen ze niet uit een soort afstandelijke belangstelling. Dat doen ze omdat ze komend jaar op de werkvloeren van de vernieuwing in 3D-labs op zoek gaan naar verhalen en praktijken die de Grote Beloftes van de decentralisaties waarmaken.

DOWNLOAD HIER DE TEKST ALS PDF-BESTAND
Bestellen/info
  Groene-illustrator Milo heeft de brochure van fraaie tekeningen voorzien. Dit is de illustratie bij het eerste essay: Eigen kracht ontkracht.
cover marktwerking voorbij De Key 150 jaar cover DEcentraal Sociaal doe-het-zelven cover Eropaf Buurtcooperatie Oostelijk Havengebied verhalen over de 3D's Amargi Canon Sociaal Werk Beter Buren Coördinatie Goede Gieren Broodfonds Wikidstad Tolhuistuin Sociale vraagstukken Stichting Eropaf De Groene Amsterdammer Manifest Jaren Zeventig