JOS VAN DER LANS - BOEKDETAILS
Titel: LANDPARK ASSISIň
Subtitel ontwikkelingsvisie
Auteur(s): Jos van der Lans i.o.v. Raad van Bestuur PRISMA (Henk Boot / Peter Nouwens).
ISBN:
Prijs: € 0,00
Uitgave: PRISMA - Waalwijk
Datum: juni 2005
28 pagina's  geïllustreerd
Contact: bestuur@prismanet.nl
  Postadres: Prisma Centraal Bureau, Pb 637, 5140 AR Waalwijk. Tel.0416 671 300
Inhoud:
- Download pdf-versie -

Prisma, een Brabantse instelling die diensten verleent aan mensen met een handicap, staat voor een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis. Prisma beheert midden in een prachtig landschap een unieke locatie waar zij iets bijzonders wil realiseren. In Brabant staat deze plek bekend als Huize AssisiŽ, de overkoepelende naam van een groot aantal gebouwen en voorzieningen waar de afgelopen honderd jaar mensen met een handicap hebben gewoond en gewerkt. Nog steeds wonen en werken hier mensen met een handicap. Maar hun aantal neemt af. In een moderne samenleving worden mensen met een handicap niet meer afgezonderd op een apart terrein, maar leven ze als volwaardige burgers hun leven in eigen woningen, daarbij gesteund door een nieuw samenspel tussen specifieke verzorging en algemene dienstverlening. Veel bewoners van Huize AssisiŽ hebben de afgelopen jaren met steun van PRISMA deze stap gemaakt. Velen zullen de komende jaren hun voorbeeld volgen. Ze laten een prachtig terrein achter. Een terrein met een geschiedenis, met een cultuur, een groen terrein met mooie en lelijke gebouwen. Een terrein met ongekende mogelijkheden om er iets bijzonders van te maken, iets dat past in de traditie van Prisma, iets dat voortbouwt op de kwaliteiten van Prisma, dat aansluit op behoeften in de moderne samenleving. Op deze locatie wil Prisma de komenden jaren dat nieuwe hoofdstuk aan haar geschiedenis gaan schrijven. Met als titel: Landpark AssisiŽ. In deze ontwikkelingsvisie, die Jos van der Lans schreef in opdracht van de Raad van Bestuur (Henk Boot en Peter Nouwens) van Prisma, worden de richting, de uitgangspunten en de vergezichten van dit unieke project geschetst. De ontwikkelingsvisie vormt daarmee de reisgids voor een bijzondere ontmoeting tussen wonen, zorgen, werken en cultuur.
Bestellen/info
  Landpark AssisiŽ ligt tussen Tilburg en Den Bosch en is omgeven door prachtige natuurgebieden. Op de foto het hoofdgebouw.
cover marktwerking voorbij De Key 150 jaar cover DEcentraal Sociaal doe-het-zelven cover Eropaf Buurtcooperatie Oostelijk Havengebied verhalen over de 3D's Amargi Canon Sociaal Werk Beter Buren Coördinatie Goede Gieren Broodfonds Wikidstad Tolhuistuin Sociale vraagstukken Stichting Eropaf De Groene Amsterdammer Manifest Jaren Zeventig