JOS VAN DER LANS - BOEKDETAILS
Titel: Burgerlogica, politisering en maatsch verankering
Subtitel Drie essays over het interne toezicht bij woningcorporaties
Auteur(s): Taco Brandsen, Jos van der Lans en Lenny Vulperhorst
ISBN: 90 5009 254 3
Prijs: € 15,00
Uitgave: Aedes en VTW (Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties)
Datum: september-2005
55 pagina's
Contact: bureau@vtw.nl
Inhoud:

In het denken over de vormgeving van de toekomstige relatie tussen overheid, corporatie en burger vormen de kwaliteit en ontwikkeling van het intern toezicht een kritische factor. Eťn van de aspecten die onderwerp van discussie zijn, is de vraag of het intern toezicht bij corporaties niet te zeer is gericht op de financiŽle continuÔteit en minder op de volkshuisvestelijke opgave en de realisatie van maatschappelijke doelstellingen.
Om het debat hierover te entameren hebben Aedes en de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorpora-ties (VTW) gezamenlijk drie onafhankelijke, deskundige en kritische geesten uitgenodigd hun licht te laten schijnen over dit onderwerp. Dit heeft geresulteerd in de essaybundel Burgerlogica, politisering en maatschappelijke verankering.
Op onorthodoxe wijze belichten de auteurs het maatschappelijk en volkshuisvestelijk gehalte van het intern toezicht. Voor de goede orde: hun mening is daarbij niet noodzakelijkerwijs die van Aedes of de VTW.

Het essay van Jos van der Lans is te downloaden van deze site. Klik op artikelen en zoek in de lijst 2005-06 Aedes-VTW - Terug naar bewoners - essay.doc
Bestellen/info
cover marktwerking voorbij De Key 150 jaar cover DEcentraal Sociaal doe-het-zelven cover Eropaf Buurtcooperatie Oostelijk Havengebied verhalen over de 3D's Amargi Canon Sociaal Werk Beter Buren Coördinatie Goede Gieren Broodfonds Wikidstad Tolhuistuin Sociale vraagstukken Stichting Eropaf De Groene Amsterdammer Manifest Jaren Zeventig