JOS VAN DER LANS - BOEKDETAILS
Titel: De oplossing van Brabant
Subtitel Essays & interviews
Auteur(s): Gerrit Kruis, Paul Kuypers, Jos van der Lans, Eeltje Talstra (red.)
ISBN: 90 5049 018 2
Prijs: €  uitverkocht
Uitgave: PON,Tilburg
Datum: januari 1988
286 pagina's
Contact: info@ponbrabant.nl
Inhoud:

Een uitgave van het Provinciaal Opbouworgaan Noord-Brabant ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan 1947-1987. Een groot aantal auteurs gaat in beschouwingen op zoek naar het noderne Brabant. Wat voor provincie is er uit het katholieke verleden te voorschijn gekomen? Hoe zit het met de jeugd, op de werkvloer, in de beeldende kunst, in de planologie, de vrouwenemancipatie. De beschouwingen in de bundel worden afgewisseld door interviews met mensen die midden in de veranderende Brabantse samenleving hebben gestaan. Jos van der lans besluit de bundel met een geschiedschrijving van het PON zelf, een instituut dat veertig jaar voor de veranderingen in Brabant uitsurfde.

Het boek is alleen nog tweedehands verkrijgbaar. Maar inmiddels door de provincie Brabant wel in zijn geheel gedigitaliseerd en downloadbaar. Klik hier.
Bestellen/info
cover marktwerking voorbij De Key 150 jaar cover DEcentraal Sociaal doe-het-zelven cover Eropaf Buurtcooperatie Oostelijk Havengebied verhalen over de 3D's Amargi Canon Sociaal Werk Beter Buren Coördinatie Goede Gieren Broodfonds Wikidstad Tolhuistuin Sociale vraagstukken Stichting Eropaf De Groene Amsterdammer Manifest Jaren Zeventig